Política

ORIENT MITJÀ

Un atac amb drons de Hezbol·là causa més de 60 ferits a Israel

L’exèrcit israelià només pot interceptar un dels dos ginys llançats des del Líban per la milícia

Almenys 67 persones han resultat ferides, algunes de gravetat, aquest diumenge al vespre en un atac amb dron de Hezbol·là a la zona deBinyamina, al sud de la localitat israeliana de Haifa, la tercera ciutat del país, segons ha informat el servei d’emergències. “Amb l’ajuda dels equips d’ambulància brindem assistència a més de 60 persones ferides, amb diversos graus de lesions: crítiques, greus, moderades i lleus”, ha indicat el servei en un comunicat.

Quatre dels ferits estarien en estat crític, 5 en estat greu i 14 en estat moderat mentre que la resta presenta ferides lleus, segons han informat mitjans israelians citant fonts mèdiques. Helicòpters i ambulàncies han traslladat tots els ferits a diferents centres.

“L’exèrcit ha interceptat un dron que ha estat llançat des del Líban cap a la zona naval del nord”, ha informat l’exèrcit després de l’atac de Hezbol·là que s’ha produït amb dos ginys no tripulats. Segons el diari Haaretz, l’exèrcit també investiga per què les alarmes antiaèries no van sonar i, també, i per què va fallar el sistema antiaeri a l’hora d’interceptar el segon dron.

Hezbol·là ha reivindicat l’atac i ha assegurat que anava dirigit contra un camp de les Forces De Defensa Israelianes (l’exèrcit) situat entre Tel Aviv i Haifa.

Ajuda militar dels EUA

Aquest atac ha coincidit en la mateixa jornada en què els EUA han anunciat que enviaran a Israel el sistema de defensa antimíssils THAAD per reforçar la capacitat de resposta davant possibles atacs de l’Iran, i també soldats per operar-lo, ha informat el Pentagon en un comunicat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.