Política

orient mitjà

Desenes de morts a Gaza per atacs israelians a una escola, un hospital i un centre de distribució d’aliments

El nombre de víctimes mortals a l’enclavament palestí supera ja les 42.280

L’exèrcit israelià ha tornat a atacar una escola, un hospital i un centre de distribució d’aliments en un camp de refugiats a la Franja de Gaza causant desenes de morts. Hores després de la mort de quatre soldats israelians en un atac amb dron de la milícia xiïta libanesa Hezbol·là contra una base militar al sud de Haifa, Israel ha llançat una ràtzia d’atacs aeris arreu de l’enclavament palestí, l’últim dels quals aquest dilluns al matí contra un centre de distribució d’ajuda a l’Agència de l’ONU per als refugiats palestins (Unrwa) a Jabalia, al nord de la Franja de Gaza.

En l’atac han mort deu persones, segons informa la cadena de televisió per satèl·lit qatariana Al Jazeera, un dels pocs mitjans que encara tenen corresponsals al nord de l’enclavament palestí.

Hores abans, un bombardeig israelià contra l’escola Mufti, al campament de refugiats de Nuseirat, al centre de Gaza, va deixar almenys 23 morts i desenes de ferits. Divuit cadàvers van ser traslladats a l’hospital Al-Awada de Nuseirat, i els altres cinc al centre mèdic Màrtirs d’Al-Aqsa de Deir al-Balah, que poc després va ser colpejat per l’exèrcit israelià i va matar quatre persones més.

Des de l’inici de la campanya militar a la Franja de Gaza, el 7 d’octubre de 2023 en resposta a la massacre perpetrada aquell mateix dia per milicians de Hamàs a Israel, 42.289 persones han mort a l’enclavament palestí i més de 98.000 han resultat ferides en el devastat territori, segons les autoritats sanitàries de la Franja, governada per Hamàs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.