Política

regne unit

El Regne Unit sanciona a ONG i assentaments de colons israelians a Cisjordània

Aquests castics es produeixen arran d’un augment de la violència dels colons a Cisjordània durant l’últim any

El ministre britànic d’Afers exteriors, David Lammy, ha anunciat aquest dimarts noves sancions dirigides a diversos assentaments il·legals i organitzacions que van incitar a la violència per part dels colons israelians en les comunitats de la Cisjordània ocupada.

Les sancions es dirigeixen a tres assentaments il·legals i quatre organitzacions que “han secundat, incitat i promogut” la violència contra les comunitats palestines, i imposen “estrictes restriccions” financeres a aquells que cometin actes violents, ha informat el ministeri d’Exteriors del Regne Unit en un comunicat.

En concret, els assentaments sancionats són el de la Vall de Tirzah, Meitarim i Shuvi Eretz per haver estat involucrats a “facilitar, incitar, promoure o brindar suport a activitats que constitueixen un greu abús del dret dels palestins a no ser sotmesos a tractes o càstigs cruels, inhumans o degradants”.

Entre les quatre organitzacions penalitzades figuren l’escola religiosa Od Yosef Chai Yeshiva, per promoure la violència contra la gent no jueva i la oenegé Hashomer Yosh, per proporcionar voluntaris per als assentaments il·legals com Meitairim –també sancionat avui–.

També està l’organització benèfica israeliana Torat Lechim per subministrar “suport financer a assentaments de colons il·legals” vinculats amb actes de violència contra palestins a Cisjordània, explica la nota.

Finalment, la llista inclou l’empresa de construcció Amana per supervisar l’establiment d’assentaments il·legals i proporcionar “finançament i recursos econòmics” a colons implicats en amenaces i actes d’agressió i violència contra els palestins a Cisjordània.

Aquestes sancions es produeixen arran d’un augment de la violència dels colons a Cisjordània durant l’últim any, amb més de 1.400 atacs registrats contra comunitats palestines des d’octubre de 2023 i en ple mes d’octubre, el començament de la collita d’olives i un esdeveniment que, tradicionalment, ha suposat “pics de violència”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.