cultura

Municipal

Tordera presenta el projecte d'arxiu històric i l'espai Prudenci Bertrana

L'equipament, de 330 m², es construirà sobre la coberta de l'edifici de la biblioteca infantil

La Diputació finançarà tota l'obra amb 417.000 euros

Tres dies abans de Sant Jordi, Tordera va presentar el projecte del que serà el futur arxiu històric del municipi. L'Ajuntament fa temps que treballa en el disseny d'un espai que recopili en un sol lloc el material que actualment està repartit en diferents instal·lacions. L'arxiu ocuparà un edifici nou que es construirà sobre la biblioteca, en concret sobre la zona destinada al públic infantil. Tindrà dues plantes; la primera concentrarà el vestíbul, la sala d'ingrés de documentació i el magatzem, entre d'altres; el primer pis es reserva per a les sales de consulta i de treball, els dipòsits de documents i un espai destacat que es dedicarà a la vida i l'obra de l'escriptor Prudenci Bertrana de qui aquest any es commemora el 150è aniversari. El projecte, amb un cost de 417.000 euros que finançarà totalment la Diputació, començarà passat l'estiu i es preveu que s' enllesteixi en el termini d'un any.

Bertrana, que va néixer a la població, serà el protagonista absolut d'una sala destinada a recuperar, guardar i difondre al mateix temps el seu llegat literari. “Hi trobarem material original o reproduït que ara és en diferents fonts i també tota la producció de l'autor”, indica el regidor de Cultura, Josep Llorens (PDeCAT), que remarca que l'espai Bertrana “vol anar més enllà i demostrar el compromís i l'interès de Tordera per potenciar la investigació sobre Bertrana més enllà de l'homenatge d'aquest any”. “Aquest 2017 ens ha permès iniciar un camí, però volem donar-li continuïtat fent de Tordera un pol de recerca de l'escriptor”, comenta.

Paral·lelament a la presentació del projecte, també es va mostrar en públic al Teatre Clavé el documental produït per l'Ajuntament Bertrana, ànima d'impenitent enregistrat entre Tordera, Sils, Girona i Barcelona i amb la participació de figures destacades de diferents àmbits que aprofundeixen sobre l'autor de Josafat, entre elles el president Puigdemont.

LA FRASE

Volem donar continuïtat a l'Any Bertrana fent de Tordera un pol de recerca de l'escriptor
Josep Llorens (PDECAT)
regidor de cultura de l'ajuntament de tordera

LA XIFRA

330
és l'espai que ocuparà l'equipament de dues plantes del futur arxiu històric de Tordera.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.