Política

Les bases del Consell de la República avalen la proposta de Puigdemont amb un 76,5% dels vots

La institució es reestructurarà i crearà dos òrgans nous per substituir l’Assemblea de Representants

Les bases del Consell de la República han avalat la proposta de reestructuració institucional que va proposar l’expresident Carles Puigdemont i que passa per eliminar l’Assemblea de Representants elegida el 2021 per crear dos òrgans nous. Aquest mes d’octubre l’Assemblea havia de renovar-ne els membres, però amb l’aval del sufragi als canvis proposats serà substituïda per dos òrgans de representació: una cambra de representació dels consells locals, que tindrà com a missió deliberar i prendre decisions sobre les accions a emprendre; i una segona cambra, que tindrà per objectiu elaborar la legislació republicana.

Segons els resultats de la consulta fet públics aquest migdia, el 76,5% de les persones registrades hi ha votat a favor, el 19,5% en contra i el 5% ho ha fet en blanc. Sobre un cens 90.481, la participació ha estat del 6,53%. En els pròxims dies es coneixeran els resultats d’una altra consulta de l’entitat independentista en què es preguntarà als socis si són partidaris de bloquejar la investidura de Pedro Sánchez.

A la proposta avalada avui no li han faltat crítics. Un grup de membres de l’Assemblea de Representants fa unes setmanes van criticar en una carta oberta i dirigida al president de l’ens, Carles Puigdemont, el que van definir com a “mesures unilaterals”. La carta, que també atacava frontalment la figura i la trajectòria política del vicepresident Toni Comín i qüestionava algunes despeses de representació de la institució, va ser replicada dies més tard defensant que les decisions del Consell de la República es prenen de forma consensuada i negant totes les acusacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.