Política

Guerra a Gaza

Israel acusa Sánchez de ser “còmplice d’incitació a l’assassinat del poble jueu”

El ministre d’Afers Estrangers israelià carrega contra el president del govern espanyol pel reconeixement de l’estat palestí

Resposta immediata d’Israel a la compareixença del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en la qual ha anunciat el reconeixement oficial de l’estat de Palestina. En un missatge a la xarxa social X, el ministre d’Afers Estrangers israelià, Israel Katz, acusa Sánchez, de ser “còmplice d’incitació a l’assassinat del poble jueu i de crims de guerra” i per no haver destituït a la vicepresidenta Yolanda Díaz quan va dir que “Palestina serà lliure des del riu fins al mar”. En el missatge, tant en espanyol com en hebreu, el cap de la diplomàcia israeliana compara Díaz amb el líder suprem iranià, Ali Khamenei, i el de Hamàs, Yahya Sinwar, per voler, ha dit, “la desaparició de l’estat d’Israel”. “President Sánchez –per no haver acomiadat a Yolanda Díaz i anunciar el reconeixement de l’estat palestí– és còmplice d’incitació a l’assassinat del poble jueu i de crims de guerra“, ha escrit el ministre.

Katz ha escrit a X dos missatges amb el mateix text, un en hebreu i un en castellà, amb la diferència que en el primer ha fet servir una expressió traduïble com a “genocidi jueu”, mentre en el segon ho ha qualificat “d’assassinat jueu”.

En la seva compareixença, Sánchez ha intentat salvar la relació amb Israel dient que l’únic objectiu del reconeixement palestí és la pau i que la decisió no va contra ningú i, menys contra Israel, país al qual ha qualificat d’amic d’Espanya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.