Política

Conflicte bèl·lic a l’est d’Europa

Rússia diu que la seva economia necessita mig any per a adaptar-se a les sancions

El primer ministre denuncia que Occident ha imposat més de 6.000 sancions contra el país

El primer ministre de Rússia, Mikhaïl Mixustin, ha afirmat aquest dijous que l’economia del país necessitarà almenys mig any per a adaptar-se a les condicions creades per les sancions adoptades per Occident per allò que el Kremlin anomena “operació militar especial” a Ucraïna.

“L’economia necessita temps per a adaptar-se. És impossible no tenir com a mínim mig any per a adequar-se a un cop com aquest”, ha dit el cap del govern en presentar el seu informe de gestió anual davant la Duma de l’Estat (Cambra de Diputats).

Mixustin ha subratllat que totes les forces de l’executiu estan involucrades en el procés d’adaptar l’economia del país a les noves realitats. Segons el primer ministre rus, Occident ha imposat més de 6.000 sancions contra Rússia enguany, una quantitat sense precedents.

“La pressió externa sobre el nostre país no va afluixar ni un dia, fins i tot durant la pandèmia (de coronavirus). Però les sancions addicionals imposades enguany realment no tenen precedents”, ha assenyalat davant els legisladors.

Segons Mixustin, els antics socis de Rússia “estaven pràcticament competint uns amb els altres per a veure qui imposava les sancions més ràpidament”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.