Política

pròxim orient

Israel llança nous atacs contra el sud del Líban mentre continua la fugida de la població

Els bombardejos de dilluns de l’exèrcit israelià van deixar 492 morts i més de 1.640 ferits en el país àrab

La ràdio de l’exèrcit d’Israel i l’agència nacional libanesa de notícies (ANN) informen d’una nova onada de bombardejos israelians al Líban aquest mentre continua l’èxode de la població del sud del país àrab. Els nous atacs arriben després que dilluns l’exèrcit israelià hagués llançat la major operació militar contra el Líban des del 2006, que va causar la mort d’almenys 492 persones,i ferides a 1.645, segons l’últim balanç de xifres oficial. Entre aquest gairebé mig centenar de víctimes mortals hi ha almenys 35 infants i 58 dones, segons les dades proporcionades pel Ministeri de Sanitat libanès.

Els caces israelians tornen a deixar caure plom del cel aquest matí sobre el sud del Líban, que durant tota la nit i matinada ja ha estat colpejada. L’exèrcit israelià ha informat d’atacs nocturns sobre una trentena d’àrees de la ciutat de Baalbek, a la vall de la Bekkaa, on es troba un important jaciment arqueològic declarat patrimoni de la humanitat per la Unesco el 1984.

La campanya nocturna de bombardejos israelians ha segat més vides, tot i que, de moment, es desconeix el nombre exacte de víctimes. L’agència nacional libanesa de notícies ANN parla de “famílies senceres que han perdut la vida sota la runa”.

Milers de persones continuen abandonant les seves llars a les regions afectades per la campanya bèl·lica israeliana, mentre les autoritats han habilitat nous col·legis com a refugis per acollir els desplaçats.

Per la seva banda, Hezbol·là ha assegurat aquest dimarts haver atacat aquesta matinada diversos objectius militars israelians, inclosa una fàbrica d’explosius a uns 60 quilòmetres a l’interior del territori israelià, amb la sèrie de coets Fadi. L’exèrcit israelià, informen les agències, ha confirmat el llançament de projectils i ha reconegut que ha causat danys en edificis a la zona de l’Alta Galilea.

Després de gairebé un any de campanya militar a la Franja de Gaza, Israel ha traslladat el focus de la guerra a la frontera nord, des d’on Hezbol·là ha estat disparant des del 8 d’octubre passat coets cap a Israel en suport als palestins.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.