Política

Pròxim Orient

Netanyahu no dona detalls sobre l’ofensiva al Líban

El primer ministre israelià reitera el seu compromís amb la població del nord d’Israel

El primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, ha reiterat aquest dimecres el seu “compromís” amb la seguretat dels residents del nord d’Israel, però no ha donat detalls sobre els seus plans per al Líban, després que el major responsable militar del país digués que està preparant una incursió contra el grup xiïta libanès Hezbol·là. “No puc detallar tot el que estem fent, però puc dir una cosa: estem compromesos amb el retorn dels nostres residents del nord fora de perill a les seves llars”, ha dit Netanyahu en un breu missatge en vídeo.

Netanyahu, igual que han fet altres càrrecs israelians en els últims dies, va insistir que Israel no deixarà d’atacar a Hezbol·là fins que els 60.000 evacuats del nord d’Israel pel foc creuat puguin tornar a casa.

El cap de l’Estat Major d’Israel, tinent general Herzi Halevi, ha explicat avui que els atacs aeris sobre el Líban dels últims tres dies estan servint per a preparar el terreny per a una possible incursió terrestre israeliana contra Hezbol·là, després que l’Exèrcit convoqués a dues brigades de reservistes per a realitzar “missions” en el nord.

“Podeu sentir els avions aquí a dalt, ataquem tot el dia. Tant per a preparar el terreny per a la possibilitat de la vostra entrada com per a continuar fent mal a Hezbol·là”, ha dit Halevi durant un exercici militar a la frontera.

Halevi va detallar que la possible “maniobra” israeliana consistiria a entrar en pobles del sud del Líban que el grup xiïta “ha convertit en una gran base militar”, per a destruir la infraestructura del grup en la zona.

En aquest sentit, estava previst que Netanyahu convoqués aquesta tarda al seu Gabinet de Seguretat a Tel-Aviv per a analitzar la situació, poques hores abans de viatjar als Estats Units per a participar en l’Assemblea General de l’ONU.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.