Política

pròxim orient

El Líban eleva a 558 els morts, entre ells 50 infants, pels atacs aeris israelians

El nombre de ferits se situa ja en 1.835

L’exèrcit israelià promet accelerar les operacions contra Hezbol·là

La xifra de morts pels intensos bombardejos als quals Israel sotmet el Líban des de dilluns s’eleva ja a 558, entre els quals figuren mig centenar de criatures i 94 dones, mentre el nombre de ferits se situa en 1.835, segons ha informat aquest dimarts el Ministeri libanès de Sanitat. Es tracta de l’ofensiva israeliana contra el seu país veí més letal des del 2006.

Els caces israelians continuaven aquest dimarts al matí deixant anar des del cel el seu plom sobre diverses àrees del Líban, inclosa la capital, Beirut. En concret, l’exèrcit israelià ha informat que ha colpejat un total de 1.600 objectius entre aquesta passada nit i el matí. La milícia xiïta libanesa Hezbol·là, per la seva banda, afirma haver respost als atacs amb el llançament de desenes de projectils durant tota la nit cap al nord d’Israel, alguns dels quals han causat petits incendis. El grup patrocinat per l’Iran ha reivindicat atacs contra bases militars israelianes i un aeròdrom.

La ràdio de l’exèrcit israelià emet una cita del cap de l’Estat Major de l’Exèrcit israelià, Herzi Halevi, en la qual diu que “no s’ha de donar un descans a Hezbol·là”. “Hem de continuar treballant fort”, afegeix el militar israelià, que avança que aquest dimarts “acceleraran les operacions ofensives i reforçarem totes les capacitats”.

Davant el repunt dels enfrontaments entre Israel i Hezbol·là, que ha fet augmentar la tensió a la regió, el primer ministre libanès, Najib Mikati, ha anunciat que viatjarà a Nova York, on aquest dimarts arrenca l’Assemblea General de l’ONU. La comunitat internacional ha expressat la seva pre ocupació per l’escalada bèl·lica i insten a rebaixar les tensions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.