Política

orient mitjà

Israel confirma la mort de quatre soldats en l’atac amb drons de Hezbol·là

L’acció de la milícia xiïta libanesa també deixa 67 ferits, entre ells set militars en estat greu

Quatre soldats van morir i set més van resultar greument ferits diumenge al vespre en l’atac amb drons llançat per Hezbol·là contra una brigada israeliana a la zona de Binyamina, al sud de la localitat israeliana de Haifa, la tercera ciutat més gran del país, segons ha informat aquest dilluns el Ministeri d’Afers Estrangers d’Israel. En l’atac, llançat contra el nord d’Israel van resultar ferides un total de 67 persones, segons va informar prèviament el servei d’emergències israelià.

La milícia xiïta libanesa va reivindicar l’atac i va dir que l’acció forma part d’una sèrie d’operacions en resposta als bombardejos israelians contra la Beirut i altres parts del Líban.

Intensificació de les operacions

Aquest atac es va produir en una jornada en la qual Israel va intensificar la seva campanya al sud del Líban amb l’entrada de dos tancs israelians a la base de la missió de l’ONU en el país àrab, i en la qual va atacar paramèdics de la Creu Roja libanesa, va ferir tres soldats libanesos en una acció contra un vehicle, va bombardejar una zona pròxima a un pas fronterer entre el Líban i Síria i va destruir una mesquita en una operació que va matar almenys quatre persones.

Ajuda militar dels EUA

Enmig d’aquest augment de l’activitat bèl·lica regional, els Estats Units van anunciar diumenge que enviaran a Israel el sistema de defensa antimíssils Thaad després que el país hagués atacat amb més de 200 míssils per l’Iran l’1 d’octubre passat. Israel encara no ha confirmat com respondre a aquest atac, però el seu ministre de Defensa, Yoav Gallant, va anunciar que la resposta seria “mortal, precisa i sorprenent”. Al seu torn, el règim de Teheran va assegurar que respondrà a un atac israelià. L’anunci dels EUA arriba enmig d’una escalada de la tensió entre Israel i l’Iran.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.