Política

pròxim orient

Els houthis reivindiquen el llançament d’un míssil balístic i un dron contra Israel

Els rebels, amb el suport de l’Iran, constitueixen un dels majors aliats de Hezbol·là a la regió, així com del grup islamista palestí Hamàs en la Franja de Gaza

Els rebels houthis del Iemen han reivindicat aquest divendres el llançament d’un míssil balístic i un dron des del territori que controlen en direcció cap a les ciutats israelianes de Tel-Aviv i Ascaló, respectivament, atacs que, segons han explicat, “van completar reeixidament els seus objectius”.

El reconeixement d’aquest atac arriba hores després que l’Exèrcit d’Israel informés sobre la intercepció en hores de la matinada i fora de territori israelià d’un míssil ’terra-terra’ de llarg abast llançat des del Iemen contra el centre del país.

Mentrestant, les autoritats de la Comandància General de les Forces Armades de Jordània han anunciat aquesta tarda que han abatut un dron en la frontera sud del país.

El míssil seria almenys el segon d’aquest tipus llançat contra el centre d’Israel aquesta setmana, després que el passat dia 25 el grup xiïta libanès Hezbol·là fes el propi, la qual cosa va activar les alarmes a Tel-Aviv i altres àrees pròximes.

Segons l’Exèrcit israelià, aquesta és la primera vegada que la milícia xiïta libanesa apuntava a Tel-Aviv, la qual cosa va desencadenar intensos bombardejos israelians en represàlia.

Els rebels houthis del Iemen, amb el suport de l’Iran, constitueixen un dels majors aliats de Hezbol·là a la regió, així com del grup islamista palestí Hamàs en la Franja de Gaza i han criticat durament tant l’assalt israelià contra l’enclavament com els bombardejos massius llançats contra el Líban per l’Exèrcit d’Israel.

Els enfrontaments entre Israel i Hezbol·là van entrar en una nova etapa d’intensitat des de la setmana passada, quan van explotar simultàniament milers d’aparells de comunicació en mans d’integrants de la formació libanesa i diversos dels seus alts comandaments van ser assassinats prop de Beirut.

Des de llavors han mort més 700 persones al Líban, milers han resultat ferides i més de 77.000 han estat desplaçades de les seves llars, unes xifres en una setmana sense precedents des de la guerra civil libanesa (1975-1990), la qual cosa ha provocat una forta crida de la comunitat internacional per a aconseguir un alto el foc, de moment desestimat per Israel.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.