Política

Pròxim orient

Israel assegura que ha matat al cap de la unitat aèria de Hezbol·là a Beirut

El primer ministre israelià hauria aprovat “l’operació d’assassinat” mentre viatjava en avió a l’Assemblea General de l’ONU

L’Exèrcit israelià va assegurar aquest dijous que ha matat al comandant de la unitat aèria de Hezbol·là, a qui va identificar com Muhamad Hosein Sarur, en un atac aeri contra els suburbis del sud de Beirut.

Sarur “va promoure, va dirigir i va capitanejar nombrosos atacs terroristes aeris, inclosos atacs amb drons, míssils de creuer i vehicles aeris no tripulats”, han assegurat les forces israelianes en un comunicat.

L’atac contra Beirut, el quart en menys de set dies i el sisè des que va començar el foc creuat entre Israel i Hezbol·là, a l’octubre de l’any passat, va deixar almenys dos morts i 15 ferits, segons el ministeri de Salut Pública libanès.

Les forces israelianes estan duent a terme des d’aquest dilluns una campanya de bombardejos massius contra el Líban, especialment en el sud i est del país, que ja han deixat més de 600 morts, més d’un miler de ferits, i més de 90.000 desplaçats, segons estimacions oficials i de Nacions Unides.

L’oficina del primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, ha publicat aquest dijous una foto del mandatari en l’avió de camí a Nova York, on demà pronunciarà un discurs davant l’Assemblea General de l’ONU, i ha dit que el dirigent va aprovar “l’operació d’assassinat” des de l’aire.

Mentrestant, el ministre de Defensa israelià, Yoav Gallant, ha donat llum verda a mantenir l’ofensiva contra Hezbol·là, després de reunir-se amb el cap de l’Estat Major, Herzi Halevi, i ha deixat clar que encara queden “missions per completar” per a retornar als residents desplaçats del nord d’Israel a les seves llars.

Segons l’Exèrcit israelià, Sarur va ser un dels líders responsables del sistema de producció de drons de Hezbol·là al Líban, i va establir fàbriques situades sota edificis civils en la capital libanesa i altres zones del país.

Israel insisteix que els seus atacs dels últims dies van dirigits contra zones on el grup, aliat de l’Iran, manté míssils i munició amagada entre la infraestructura civil del país.

De moment, Hezbol·là no s’ha pronunciat sobre aquest nou atac contra el sud de Beirut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.