Política

pròxim orient

Més de 30.000 persones arriben a Síria fugint del conflicte al Líban, segons l’ONU

La majoria són sirians que s’havien refugiat al Líban fugint de la guerra al seu país i la resta libanesos

Més de 30.000 persones han travessat la frontera cap a Síria fugint del conflicte que s’ha deslligat al Líban, sent de moment la majoria d’aquests sirians que van fugir del conflicte armat en el seu propi país, segons ha informat aquest divendres l’Agència de Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR), present en els punts fronterers.

Diversos passos es mantenen oberts 24 hores al dia per a permetre el pas de sirians i libanesos, als qui s’està deixant entrar a Síria per un període indeterminat i sense presentar els documents que se’ls sol·licita habitualment

El representant d’ACNUR a Síria, Gonzalo Vargas Llosa, qui s’ha traslladat a la frontera, ha explicat per videoconferència que la meitat de tots els que estan arribant són nens i el segon grup més nombrós són les dones.

En termes de nacionalitat, de moment el 80% de les persones que estan arribant a Síria són sirians i la resta libanesos.

Vargas Llosa va recalcar que sirians i libanesos han hagut de fer front a “una decisió increïblement difícil” abans de dirigir-se a la frontera perquè saben que arriben a un país en profunda crisi i amb l’economia col·lapsada com a resultat de tretze anys de conflicte armat intern.

Entre els qui arriben també hi ha molts ferits, ha dit el representant d’ACNUR, qui va ser testimoni de l’arribada d’una dona que portava als seus dos fills morts per a enterrar-los al Líban.

Vargas Llosa ha destacat la generositat que està mostrant en aquestes circumstàncies el govern sirià, que és el que està liderant la resposta humanitària en col·laboració amb la Mitja Lluna Roja siriana i l’ACNUR, organització que ja ha perdut en els bombardejos d’Israel sobre el Líban a dos treballadors i a membres de les seves famílies.

A la seva arribada, libanesos i sirians reben ajuda de primer necessitat, inclosos aliments, aigua, articles d’abric i són enviats a alguns dels centres d’acolliment que s’han instal·lat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.